Walkies4Events - diensten - opleiding radiocommunicatie bij Walkies4Events

Opleiding radiocommunicatie

Indien je graag meer zou willen weten over de werking van radiocommunicatie, dan kan je bij ons in de zaak of in jouw eigen bedrijf de opleiding radiocommunicatie volgen. Deze workshops worden steeds gegeven door Dieter Jacobs die, na meer dan 25 jaar ervaring in verhuur en verkoop van walkie talkies, expert is op vlak van radioprocedures. Dankzij de theoretische uitleg en de praktische oefeningen krijg je tijdens deze opleiding een kleine onderdompeling in de wereld van radiocommunicatie.

Volgende opleidingsdata

  • Opleidingsmoment 1: donderdag 9 februari van 14u tot 17u
  • Opleidingsmoment 2: vrijdag 10 februari van 9u tot 12u

Locatie: Walkies4Events - Prins Boudewijnlaan 17/2 te Kontich (2550)

Inschrijvingsgeld: €36,30 (incl. btw) - vooraf over te schrijven op ons rekeningnummer BE61 0688 8913 0117 met vermelding van je naam en de gekozen opleidingsdag. 

Inschrijven: door een mailtje te sturen naar info@walkies4events.com of door het contactformulier in te vullen met vermelding van het gewenste opleidingsmoment. 

 

Hoe werkt het?

We beginnen met een PowerPointpresentatie waarin de werking van radiocommunicatie uitgebreid wordt toegelicht en geïllustreerd. Deze halve dag training geeft je niet alleen een theoretische benadering, maar bevat ook praktische oefeningen om de theorie onmiddellijk aan de praktijk te kunnen toetsen. 

De volgende zaken komen tijdens de workshop radiocommunicatie aan bod:

  • Welke mogelijkheden zijn er in radiocommunicatie?
  • Welk type walkie talkie zet je best in? 
  • Welke mogelijkheden bestaan er om grotere afstanden te kunnen overbruggen?
  • Hoe maak je een kanalenplan?
  • Hoe gebruik je een walkie talkie zo efficiënt mogelijk (communiceren over communiceren)?
  • Hoe zit het met zendvergunningen?
  • Wat is de taak van een dispatcher operator?

Na het bijwonen van deze opleiding kan je dus perfect inschatten hoe huidige communicatie-uitdagingen op te lossen zijn en welke radiocommunicatiemogelijkheden in jouw situatie het beste zullen werken. Onder het principe van 'Train the trainer' ben je daarnaast ook zelf in staat de werking van walkie talkies en radiocommunicatie aan jouw collega's toe te lichten. 

 

Ook tijdens jouw evenement?

Heb je graag dat de medewerkers van jouw evenement ook op de hoogte zijn van de grootste richtlijnen in verband met de werking radiocommunicatie? Dan is het mogelijk om een opleiding on site te organiseren. Onze collega komt dan ter plaatse om de werking van het materiaal toe te lichten, alsook hoe correct uitvoeren van oproepen (communiceren over communiceren)

Klik hier voor meer informatie over de opleiding on site.