Walkies4Events - diensten - dekkingsberekeningen - indoor en outdoor - kooi van Faraday in auto vermijden

Dekkingsberekeningen

Het is belangrijk dat je steeds kan rekenen op een ongestoorde communicatie tussen de walkie talkies. Bij Walkies4Events kunnen wij op voorhand de dekking van het zendbereik op jouw locatie uitrekenen. Zo is het mogelijk om vooraf in te schatten waar er mogelijk zwakkere signalen zijn. Het hoofddoel van een dekkingsberekening is de bepaling van de nood aan (en de locatie van) één of meerdere repeaters.

Waarom een dekkingsberekening?

Radiogolven kunnen gehinderd worden door bouw- en isolatietechnieken, gebouwen, bomen en heuvels. Een outdoordekkingsberekening kan bijvoorbeeld het verschil maken bij evenementen die plaatsvinden in de binnenstad, bossen of op terreinen met veel hoogteverschillen.

Ook binnenin gebouwen kunnen radiogolven gestoord worden door metaal, beton of gelaagd glas. Daarom is het bij Walkies4Events ook mogelijk om een indoordekkingsberekening te laten uitvoeren door onze radiocommunicatieprofessionals.

Een extraatje: Hoe kan je de kooi van Faraday in de auto omzeilen?

 

Indoordekkingsberekening

Walkies4Events - diensten - dekkingsberekeningen - indoor - BHVDit type dekkingsberekeningen worden vaak uitgevoerd in het kader van BHV of BedrijfsHulpVerlening. Door de recentste bouw- en isolatietechnieken vormen nieuwe gebouwen vaak een kooi waarin signalen tussen 2 walkie talkies moeilijk kunnen binnendringen. Dat is erg belangrijke informatie wanneer men denkt aan de veiligheid van werknemers, medewerkers en bezoekers.

Indien het bereik op sommige plaatsen toch niet voldoende zou zijn, kunnen we dit bijvoorbeeld oplossen door gebruik te maken van een repeater die een signaal van buiten oppikt en deze verspreidt doorheen de verschillende ruimten van een gebouw. 

 

Walkies4Events - diensten - dekkingsberekeningen - outdoorOutdoordekkingsberekening

Bij de buitenhuisdekkingsberekening brengen onze radiocommunicatieprofessionals alle mogelijke obstakels in de omgeving van jouw evenement in kaart. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met het soort natuurlandschap en gebouwen. 

Indien het bereik op sommige plaatsen toch niet voldoende zou zijn, kunnen we dit eventueel oplossen door gebruik te maken van vergunde walkie talkies en/of het inzetten van één of meerdere repeaters op hoogte.

 

Walkies4Events - diensten - dekkingsberekeningen - kooi van Faraday in auto vermijden door antenneHoe kan je de kooi van Faraday in de auto omzeilen?

In de auto geldt het principe van de kooi van Faraday. Dit wil zeggen dat de dekking van het zendbereik van jouw vergunde walkie talkies niet voldoende is om de radiostralen naar buiten te zenden en omgekeerd. Om dit in de auto toch mogelijk te maken, kan je gebruik maken van vergunde walkie talkies in combinatie met magneetvoetantennes. Deze antennes kan je met een kabel aansluiten op jouw walkie talkie. Op deze manier kan je het bereik vergroten. 

 

 

Walkies4Events - diensten dekkingsberekeningen - dekkingskaart Mont Ventoux