Walkies4Events - diensten - diensten on site - interne operationele overlegcoördinatie hulpdiensten veiligheidsoverleg

Interne operationele overlegcoördinatie

De interne operationele overlegcoördinatie dankt zijn naam aan de volgende zaken:

  • dit type overleg is gekoppeld aan het interne noodplan
  • het vindt plaats op verschillende momenten tijdens het evenement
  • een onpartijdig persoon coördineert dit overleg en modereert het gesprek indien nodig

Het hoofddoel van deze interne operationele overlegcoördinaties is het geven van een accuraat advies over het verdere verloop van het evenement. 

Hoe werkt het?

Op verschillende momenten tijdens het festival komen de leidinggevende mensen van het event samen met de hulpdiensten op het veiligheidsoverleg. 

Onze collega, Dieter Jacobs, treedt tijdens de interne operationele overlegcoördinatie op als onpartijdige adviseur. Hij staat ook in als moderator tussen de betrokken partijen en is daarnaast ook het aanspreekpunt indien extra overlegmomenten gewenst zijn. Dankzij zijn jarenlange ervaring in de radiocommunicatiesector én zijn statuut als erkend rampenmanager, is Dieter de beste adviseur voor jouw evenement. 

 

Opschaling naar gemeentelijke fase

De leiding van het gesprek wordt overgenomen door de DIR-CPOPS (bijvoorbeeld de hoogste officier van de brandweer ter plaatse) indien een incident wordt opgeschaald naar de gemeentelijke fase. In dat geval neemt het BNIP (Bijzonder Nood- en InterventiePlan) het interne noodplan over onder begeleiding van de DIR-CPOPS.