Walkies4Events - verkoop antennes & repeaters - antennes - Logo ProcomAntennes

Er bestaan veel verschillende antennes die aangepast zijn aan diverse situaties. Voor de aankoop van antennes werken we steeds samen met onze vaste partner Procom.

Het type antenne dat je nodig hebt om het signaal van je vergunde walkie talkie te versterken hangt sterk af van de situatie. Maak een afspraak en vertel ons wat je precies zoekt. Zo kunnen we samen de beste antenne selecteren voor jouw radiocommunicatie-uitdaging. 

Walkies4Events - verkoop antennes en repeaters - UHF raamclipantenne voor hybride wagensIn de kijker: UHF raamclip-antenne

De UHF Raamclip-antenne is een goed alternatief voor de magneetvoet-antenne. Beide antennes zijn een handige tool om in de wagen de kooi van Faraday te omzeilen. De radiostralen van vergunde walkie talkies zijn immers niet groot genoeg om zonder extra hulpmiddel in de auto te zenden en te ontvangen. 

Anders dan bij de magneetvoet-antenne, kan de raamclip-antenne ook gebruikt worden bij de nieuwe generatie hybride auto's met een dak van aluminium of PVC.

 


Walkies4Events - verhuur repeaters en steunzenders - repeaterRepeaters

De repeater vangt het radiosignaal van een vergunde walkie talkie op, versterkt het en zendt het simultaan opnieuw uit op een andere frequentie. In de meest gunstige gevallen verdubbelt het dus het zendbereik van de vergunde walkie talkies.

Om de repeater optimaal te benutten, plaats je het zo hoog (minimaal 15 meter) en zo centraal mogelijk in het communicatiegebied. Een stroompunt op deze plek is noodzakelijk.  

Voor analoge vergunde walkie talkies verkopen wij analoge repeaters, voor digitale vergunde walkie talkies hebben we natuurlijk ook digitale exemplaren in ons gamma.  

Maak een afspraak en vertel ons wat je precies nodig hebt. Zo kunnen we samen de optimale combinatie tussen walkie talkies en repeater samenstellen voor jouw radiocommunicatie-uitdaging.

Analoge repeater

De analoge repeater versterkt 1 kanaal en werkt enkel met analoge vergunde walkie talkies samen.

Digitale repeater

De digitale repeater versterkt 2 kanalen en werkt enkel met digitale vergunde walkie talkies samen (DMR). Met dit type repeater kan je wel een volledig netwerk uitbouwen om het zendbereik nog groter te maken. De vergunde walkie talkies gaan dan in dit geval dan 'roamen' tussen de digitale repeaters. Deze overschakeling van de ene zendmast naar de andere gebeurt zonder dat je het merkt. Dit principe wordt onder meer gebruikt tijdens de 100 km lange Dodentocht in Bornem of bij autorally's.

Bekijk zeker ook onze sociale media kanalen en blijf op de hoogte.