Walkies4Events - verkoop antennes & repeaters - antennes - Logo ProcomAntennes

Er bestaan veel type antennes, aangepast aan verschillende situaties. Hiervoor werken we steeds samen met onze partner Procom. Vertel ons wat je precies zoekt zodat we de beste antenne kunnen selecteren voor jouw radiocommunicatie-uitdaging.   
 

Walkies4Events - verkoop antennes en repeaters - UHF raamclipantenne voor hybride wagensIn de kijker: de UHF raamclip-antenne

De UHF Raamclip-antenne is een goed alternatief voor de magneetvoet-antenne. Anders dan de magneetvoet-antenne is de raamclip-antenne ook geschikt voor het gebruik bij de nieuwe generatie hybride auto's met een dak van aluminium of PVC.

 


Walkies4Events - verhuur repeaters en steunzenders - repeaterRepeaters

Een steunzender of repeater vangt een walkie talkiesignaal op, versterkt het en zendt het simultaan opnieuw uit op een andere frequentie. In de meest gunstige gevallen verdubbelt het zelfs het bereik van de toestellen. Voor het beste resultaat plaats je de repeater best op een hoog punt (minimaal 15 meter), centraal in het gebied waarin je wenst te communiceren. Een stroompunt op die plek is dus noodzakelijk.  

Bij Walkies4Events verkopen wij 2 verschillende soorten repeaters: een analoog en een digitaal exemplaar. Hetgeen jij dient te gebruiken, hangt af van het type van jouw vergunde walkie talkies
 

Analoge repeater

Dit type repeater versterkt 1 kanaal en kan dus enkel werken in combinatie met analoge walkie talkies. 
 

Digitale repeater

Dit type repeater versterkt 2 kanalen en kan dus enkel werken in combinatie met digitale walkie talkies (met DMR signaal).

Een extra voordeel van digitale repeaters is dat je er een netwerk mee kan uitbouwen om een nog groter gebied te bereiken. De vergunde walkie talkies gaan dan, net zoals bij mobiele telefoons, 'roamen' tussen de verschillende antennes. Deze overschakeling van de ene zendmast naar de andere gebeurt zonder dat je het merkt. Dit 'roamen' in een netwerk van digitale repeaters wordt onder meer gebruikt bij de 100 km lange Dodentocht in Bornem of bij autorally's.