Verhuur vergunde walkie talkies

Walkie talkies met vergunning verhinderen dat anderen jouw communicatie kunnen storen of afluisteren. Je gebruikt dan enkel de frequenties die aan jou zijn toegewezen. Ook het hogere zendvermogen is een voordeel, waardoor communicatie over grotere afstanden mogelijk is. Het bereik van deze vergunde toestellen kan bovendien nog eens extra worden uitgebreid door het gebruik van een basisstation of een repeater

Bij dit type toestellen dien je er rekening mee te houden om ruim op voorhand (10 werkdagen) een zendvergunning aan te vragen. Meer informatie over deze aanvraagprocedure vind je verder op deze pagina. 

Verder zijn al onze verhuurde toestellen meteen klaar voor gebruik: alle batterijen zijn vooraf opgeladen (ook de reservebatterijen), je krijgt per toestel 1 gratis accessoire naar keuze mee en bij een verhuur langer dan 1 dag voorzien we steeds snelladers.

Walkies4Events - verschil tussen analoge en digitale modus
Wij verhuren twee typen vergunde walkie talkies: analoge en digitale toestellen. Het verschil merk je vooral op de rand van het zendbereik van de toestellen. Bij analoge toestellen zal er, naarmate er meer afstand tussen de toestellen is, meer ruis optreden en zal het geluid geleidelijk wegvallen. Bij digitale toestellen zal het geluid zuiver blijven tot de effectieve rand van het zendbereik, wat door onze klanten als zeer positief wordt ervaren.  

 

Hytera DMR - Digitale walkie talkie

Dit zijn professionele digitale walkie talkies die vooral in luidruchtige omgevingen worden gebruikt. Ze zijn immers gekend om hun verhoogde spraakkwaliteit dankzij de VOXcoder, die het achtergrondgeluid wegfiltert en het stemgeluid duidelijker maakt. Het toestel is voorzien van een 256-bit encryptiealgoritme, wat het afluisteren door derden onmogelijk maakt. 

Het grote LCD-kleurenscherm en toetsenbord maken het versturen van gratis tekstberichten (SMS) naar een individu of een hele groep mogelijk en eenvoudig. Dankzij de identificatiefunctie zie je ook steeds wie een oproep doet of wie eventueel de noodoproepfunctie heeft gebruikt, terwijl de trilfunctie dan weer zeer handig is bij veel omgevingslawaai of voor het voeren van discrete oproepen. 

Met de DMR-toestellen is het ook mogelijk om met 1 frequentie 2 tot zelfs 3 gespreksgroepen in te richten. Dit komt doordat een digitaal toestel maar de helft aan bandbreedte gebruikt t.o.v. een analoog toestel. Bij het gebruik van een repeaterstation kan je 2 of 3 kanalen versterken in plaats van 1. 

Voor elk evenement wordt een communicatievloot gecreëerd. Elk lid kan binnen deze vloot één of meerdere toestellen tegelijkertijd oproepen. Voor elk gesprek wordt een eigen kanaal (gespreksgroep) op het systeem geopend. Binnen de communicatievloot kan men 2 verschillende soorten calls of oproepen doen:

  • Walkies4Events - werking group call bij DMR, TETRA en XPT TrunkGroup Call: om een volledige groep tegelijk op te roepen. Elk lid van deze groep kan dan aan het gesprek deelnemen, tot de oproeper het gesprek beëindigt.

 

  • Walkies4Events - individual call bij DMR, Tetra en XPT TrunkIndividual Call: om één toestel uit de communicatievloot op te roepen, zonder dat de anderen het gesprek kunnen horen.

 

Indien je meer informatie wenst over 'DMR', dan kan je het onderstaande filmpje raadplegen:

 

Walkies4Events - verhuur vergunde walkie talkies - Kenwood TK3302Kenwood TK3302 - Analoge walkie talkie

  • Professionele toestellen met verplichte zendvergunning
  • Ideaal om te communiceren over een afstand van 2 tot 3 km
  • Spatwaterdicht, perfect te gebruiken in open lucht
  • Hoog gebruiksgemak: 12u operationeel met een opgeladen batterij
  • Zendvermogen van 2 tot 5 Watt
  • Beschikt over 8 kanalen. Deze kunnen geprogrammeerd worden met verschillende unieke frequenties (zie zendvergunning)

 


Extra informatie

Het aanvragen van een zendvergunning

De vergunningsvrije frequenties mogen door iedereen gebruikt worden. Door de populariteit hiervan, kan het zijn dat andere gebruikers, zoals externe leveranciers, plaatselijke winkels of particulieren, kan horen op jouw kanalen. Ook is het zo dat vergunningsvrije toestellen een maximaal vermogen van 0,5 Watt hebben en daardoor een beperkter bereik. Toestellen met een zendvergunning bieden in deze 2 problemen een oplossing. Je hebt hiervoor dan wel een tijdelijke zendvergunning nodig, aan te vragen bij het BIPT.

Het begeleiden bij het invullen van de vergunningsaanvraag zit inbegrepen in de huurprijs van de vergunde toestellen. Het BIPT (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie) zal de vergunning rechtstreeks aan jou factureren.

Opgelet: een vergunning krijgen duurt even! De aanvraag moet minstens 10 werkdagen op voorhand gebeuren bij het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie of BIPT. Vergund zenden voor last-minute opdrachten is mogelijk, maar dan rekent het instituut een extra kost aan voor de versnelde procedure. 

Opgelet: Wij verzoeken onze klanten uitdrukkelijk om de BIPT-stikkers NIET op onze toestellen te kleven!

Dowload onderaan deze pagina de PDF (zoek naar PDF Linker) met het formulier om een zendvergunning aan te vragen bij het BIPT.

 

Altijd 1 accessoire naar keuze gratis inbegrepen

Wij willen dat jouw communicatie vlot verloopt. Accessoires zijn hier soms heel belangrijk én wij leveren er bij de huur van onze toestellen er steeds één zonder meerprijs bij!  Indien je toch meer accessoires wenst dan toestellen, rekenen we per extra accessoire een faire huurprijs van €2,00 per dag aan. 

Een voorbeeld: communiceer je in een rumoerige ruimte? Met een walkie talkie aan de broeksriem gaat een belangrijke oproep misschien verloren. Maar met een gratis bijgeleverd professioneel oortje komt de boodschap gegarandeerd aan. 

Je kan kiezen uit deze gratis accessoires:

Uitzondering: voor een faire prijs kan je ook opteren voor de 'heavy duty' headsets.

 

Verhuur SIM trunk walkie talkies

De SIM trunktoestellen combineren het beste van radiocommunicatie met telefonie. Ze werken namelijk net hetzelfde als de gewone walkie talkie, maar dan via het 2G/3G/4G- en wifi-netwerk. Een ideale oplossing dus wanneer je een groot zendbereik wilt benutten. 

Klik hier voor meer informatie over de SIM trunk walkie talkies.

 

Verhuur vergunningsvrije walkie talkies

Bij Walkies4Events kan je ook walkie talkies zonder vergunning huren. Deze zijn altijd meteen inzetbaar aangezien je dan communiceert via de frequenties die door iedereen vrij te gebruiken zijn. 

Klik hier voor meer informatie over de vergunningsvrije walkie talkies.