Dit systeem is ideaal voor:

  • een evenement op meerdere plaatsen tegelijk
  • het regelen van vervoer voor vips (artiesten, staatshoofden, ...)
  • pendeldiensten tussen parking en event
  • sportevenementen over een groter gebied (marathons, wandeltochten, rally's, ...)
  • stoeten (bloemencorso's, historische ommegangen, carnavalstoeten, ...)
  • mobiliteitscontrole

Het Tetra-netwerk van onze partner Entropia  bestaat uit één of meerdere repeaterstations die met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kan de gebruiker over een veel groter zendbereik beschikken in functie van het dekkingsgebied. Het netwerk werkt volledig zelfstandig en is daardoor zeer stabiel en erg gebruiksvriendelijk. Daarnaast hoef je bij het Tetra-systeem geen gesprekskosten te betalen zodat je dus onbelemmerd kan communiceren. Wij doen voor jou de aanvraag voor de toegang tot het Tetra-netwerk. 

In Vlaanderen, Brussel en Nederland is de dekking in en rond de steden heel goed. In landelijke gebieden kan het zijn dat het Tetra-netwerk onvoldoende dekking heeft, maar ook hier bestaan oplossingen voor. Wij helpen jou hier graag mee verder.  

Voor elk evenement wordt een communicatievloot gecreëerd. Elk lid kan binnen deze vloot één of meerdere toestellen tegelijkertijd oproepen. Voor elk gesprek wordt een eigen kanaal (gespreksgroep) op het systeem geopend. Binnen de communicatievloot kan men 2 verschillende soorten calls of oproepen doen:

  • Walkies4Events - werking group call bij DMR, TETRA en XPT TrunkGroup Call: om een volledige groep tegelijk op te roepen. Elk lid van deze groep kan dan aan het gesprek deelnemen, tot de oproeper het gesprek beëindigt.

 

  • Walkies4Events - individual call bij DMR, Tetra en XPT TrunkIndividual Call: om één toestel uit de communicatievloot op te roepen, zonder dat de anderen het gesprek kunnen horen.

 

Indien je meer informatie wenst over 'Tetra', dan kan je het onderstaande filmpje raadplegen:

 


SIM trunk walkie talkies zijn een variant op de Tetra-toestellen. Deze walkie talkies combineren het beste van radiocommunicatie met telefonie. Ze werken namelijk net hetzelfde als de gewone walkie talkie, maar dan via het 2G/3G/4G- en wifi-netwerk. Een ideale oplossing dus wanneer je een groot zendbereik wilt benutten. 

Klik hier voor meer informatie over de SIM trunk walkie talkies.