Walkies4Events - verhuur SIM Trunk walkie talkies via gsm-netwerk

Verhuur SIM trunk

De SIM trunktoestellen combineren het beste van radiocommunicatie met telefonie. Ze werken namelijk net hetzelfde als de gewone walkie talkie, maar dan via het 2G/3G/4G- en wifi-netwerk. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg makkelijk op te laden via een micro USB-lader of powerbank. Een ideale oplossing dus wanneer je een groot zendbereik wilt benutten zonder de administratie en de kosten van een zendvergunning. 

Indien je regelmatig gebruik maakt van een SIM Trunk walkie talkie, kan je deze bij ons ook aankopen

De SIM trunktoestellen bevatten een SIM-kaart, zoals in iedere GSM of smartphone, waardoor een (inter)nationale dekking mogelijk is. Deze toestellen zijn daarnaast ook meteen operationeel te gebruiken zonder de belasting van de administratie en de wachttijden van de aanvraag voor een zendvergunning. Daarbovenop vermijd je ook installatiekosten voor basisstations, antennes en repeaters. 

In deze toestellen is standaard een GPS-functie geïntegreerd. De opnamefunctie van de GPS-historie en de dispatchconsole is een aparte optie. 

De keerzijde van dit systeem: Sim Trunk werkt niet op plaatsen waar geen GSM-dekking aanwezig is. Ook wanneer het GSM-netwerk overbelast raakt of in panne valt, werkt dit systeem niet meer. We raden onze klanten dus aan de SIM trunk niet in te zetten voor veiligheidstoepassingen, aangezien het daar noodzakelijk is dat het netwerk operationeel blijft. 

 


Extra informatie

Verhuur vergunde walkie talkies

Bij Walkies4Events kan je ook walkie talkies met vergunning huren. Je gebruikt dan enkel de frequenties die aan jou zijn toegewezen. Hiermee vermijd je dat anderen zouden kunnen meeluisteren of jouw communicatie zouden kunnen storen. Wel dien je hiervoor ruim op voorhand een zendvergunning aan te vragen. 

Klik hier voor meer informatie over de vergunde walkie talkies.

 

Verhuur vergunningsvrije walkie talkies

Bij Walkie4Events kan je ook walkie talkies zonder vergunning huren. Deze zijn altijd meteen inzetbaar aangezien je dan communiceert via de frequenties die door iedereen vrij te gebruiken zijn. 

Klik hier voor meer informatie over de vergunningsvrije walkie talkies.